dilluns, 12 de maig del 2014

1r i 2n: JOCS FLORALS DE L'AJUNTAMENT - ACTES DE BARRI.

Salutacions famílies!

Us recordem que el proper dimecres dia 14 de maig se celebra l'acte de barri d'entrega de premis dels XXVIII Jocs Florals de l'Ajuntament.

Si els vostres fills/es han estat seleccionats per a partipar en aquest concurs literari recordeu que podeu assistir-hi com a públic a l'acte, que se celebrarà el dia 14 de maig al teatre "Can Massallera" tot just tocades les 15:30 hores.


Molta sort a tothom!
Fins aviat!

diumenge, 11 de maig del 2014

2n A i B: ELS AMFIBIS!

Salutacions a tots i totes!

Els nens i nenes de 2n A i 2n B estan treballant els animals a l'àrea de coneixement del medi. Darrerament estem parlant a l'aula de moltes coses importants relacionades amb els animals, així com de diferents maneres de classificar-los. 

Entre tot allò que estem treballant a classe ha aparegut el concepte "amfibi", així que hem dedicat unes quantes sessions a explicar què són els amfibis i algunes de les seves característiques bàsiques. 

Els nens i nenes han buscat el nom de molts amfibis i han portat a classe fotos i informacions vàries sobre alguns d'ells, com ara bé:

La cecília

La granota fletxa blava

La salamandra

El gripau comú

El tritó del Montseny

L'axolot mexicà

... entre d'altres.

A classe hem après moltes coses sobre les característiques comunes dels amfibis, però si voleu llegir més informació sobre aquests fantàstics animals podeu consultar aquesta web, elaborada per un alumne de 6è de l'escola "L'Àlber" d'un poble de La Noguera. 
Fins aviat!

dimecres, 7 de maig del 2014

2n A i B: COLÒNIES A CANTONIGRÒS!

Bona tarda a tothom!!

Tot just ahir els nens i nenes de 2n, juntament amb els mestres i les mestres acompanyants, vam tornar de colònies! Semblava que no arribarien mai, però finalment va arribar la data esperada!

Així doncs, el passat dilluns dia 5 de maig vam agafar l'autocar i ens vam dirigir cap al poble de Cantonigròs, a Santa Maria de Corcó (Osona), a una magnífica casa de colònies anomenada "Santa Maria del Roure".


Allà ens van parlar ben aviat d'un mag una mica peculiar, el mag Auró, que de seguida ens va demanar ajuda per poder trobar certs ingredients imprescindibles per a elaborar una poció màgica importantíssima. Va ser divertidíssim poder-lo ajudar, i molt emocionant!

En efecte, elaborar la poció màgica del mag Auró no va ser tan fàcil com ens havíem imaginat. Vam haver de passar moltes proves i demostrar els nostres coneixements relacionats amb la natura, els animals i el bosc, ja que el mag Auró és un mag ben preocupat per la cura i la protecció del medi ambient.

Però tot plegat va valer moltíssim la pena.

Ha estat una experiència molt enriquidora per a tots i totes i, sobretot, enormement divertida! Aquestes colònies han estat una oportunitat meravellosa en què nens i nenes han pogut compartir, experimentar, observar, envalentir-se, mostrar la seva capacitat d'autonomia, gaudir de l'amistat i, sobretot, estimar-se i valorar la gran sort que tenim de tenir-nos els uns als altres i de poder aprendre junts!

Mireu, aquí podeu veure algunes fotos d'aquesta genial experiència!  Gaudiu-les tant com ho vam fer nosaltres participant de totes les activitats i vivint tots els moments amb gran intensitat!