diumenge, 30 de novembre del 2014

La policia local visita les classes de 2n

El passat 27 de novembre la policia local de Sant Boi va visitar les classes de 2n. Va explicar el significat de molts senyals de tràfic i va donar alguns consells per augmentar la seguretat vial. Per exemple: que hem de mirar als dos costats abans de creuar el carrer i que hem d'utilitzar cadireta i cinturó de seguretat SEMPRE que viatgem amb cotxe. Vam fer algun exercici pràctic a la classe i finalment vam veure un vídeo per pensar-hi una mica. Us deixem algunes fotos!


 
 
 
 
 
 

dimecres, 19 de novembre del 2014

2n B: LES MATES A INFORMÀTICA

Avui a informàtica estem estudiant els cossos geometrics.
Mireu si poseu al google la motxilla quan estigueu a la pagina apreteu a la primera línia. Després et sortirà una pagina i hauràs de triar de p3 a 2n. Esculliu mates i tindreu tots els jocs.

Dídac S. A.


dijous, 13 de novembre del 2014

1r i 2n: SORTIDA DE TARDOR.


Salutacions, famílies!
Ahir, dimecres dia 12 de novembre, tant els nens i nenes de cicle inicial com les seves mestres vam poder gaudir d'una sortida de tardor ben entretinguda.
Durant la sortida, que va ser al Parc de l'Oreneta de Barcelona, els nens i nenes van poder participar en moments de joc i tallers guiats i en estones de joc lliure.
La jornada va transcórrer amb diversió i tranquil·litat. En arribar al parc vam poder esmorzar tots plegats i, després, jugar una miqueta.
Més tard vam passejar pel parc fins a arribar a una àmplia i assolellada zona entre els arbres i vam realitzar tres tallers ben divertits. Per poder realitzar els tallers, els nens i nenes de 1r i 2n es van dividir en 6 grups formats per companys/es de les diverses classes del cicle. Cada grup va poder rotar per tots els tallers.
Els tallers que es van realitzar van ser:

Taller 1 - La tardor feta conte:  
En aquest taller els nens i nenes van poder escoltar un interessant conte sobre els aspectes més bàsics de la tardor. Mentre anaven escoltant el conte, a més a més, podien anar observant i tocant alguns dels elements que hi apareixien (fruits de tardor i altres elements característics).

Taller 2 - Experimentació artística a la natura.
La natura és un entorn magnífic per a la creació artística. Només observant els elements que ens envolten podem rebre estímuls que ens ajudin a expressar-nos artísticament. Molts artistes famosos s'han inspirat en la natura per a l'elaboració de les seves obres. Així doncs, els nens i nenes es van poder posar en la pell d'aquests artistes i van poder elaborar una activitat plàstica basada en l’observació directa i la manipulació dels elements naturals que els envoltaven.

Taller 3: Toca'l, toca'l.
En aquest taller els nens i nenes es van aproximar al seu entorn fent servir, per sobre dels altres, el sentit del tacte. Els nens i nenes van haver de posar-se un antifaç i, posteriorment, acostar-se als elements naturals mitjançant aquest sentit tan important. Van poder tocar, però també olorar, escoltar... diferents elements de la natura i, posteriorment, van haver de parlar de les seves característiques per tal d'endevinar què era allò que havien manipulat sense poder mirar. 

Després de realitzar els tallers programats va arribar l'hora de dinar i, un cop amb la panxa plena, vam poder gaudir d'una estoneta de joc lliure!
Va ser un dia molt divertit per tots i totes!
Aquí teniu algunes fotos de la jornada.

diumenge, 2 de novembre del 2014

Festa de la Castanyada!

La festa de la Castanyada ha arribat a 2n!
Han estat uns dies d'emocions fortes entre manualitats amb fruits de tardor, danses tradicionals i el berenar al pati. No van faltar l'actuació d'algunes mares castanyeres i la visita de la Maria Castanya! 
Aquí teniu un grapat de fotos que ensenyen molt bé la il·lusió i la feina d'aquests  dies. Les voleu veure?