dimecres, 18 de març del 2015

Els de 1r anem a la granja!

Els alumnes de 1r de l'Amat Verdú hem visitat la Granja Escola de Santa Maria de Palautordera!

Ahir els alumnes de 1r A i 1r B de l'Amat Verdú vam anar d'excursió a la Granja Escola de Santa Maria de Palautordera. I avui hem parlat una estona de tot el que vam aprendre i del que més ens va agradar:

-Ens va encantar poder muntar a cavall!

-Ens va agradar molt conèixer la fada de la primavera, que va aparèixer de sobte enmig del bosc, i aprendre a fer màgia amb ella. I la fada ens va explicar que quan és estiu, tot i que es queda al bosc, es posa el biquini! Sabeu que enlloc d'una vareta màgica la fada de la primavera té un pal de fusta ben i ben recargolat? Quin fart de riure! 

-Vam gaudir de valent tocant les cabres i veient a tots els animalons de la granja: la vaca, la cabra, els ànecs, els conillets,... La cabra ens va donar un bon ensurt! 

-Vam aprendre una cosa molt curiosa: que els cavalls dormen drets i que quan volen descansar arronsen una cama.

-També vam descobrir que la llet que fan les vaques la primera vegada no és bona per a les persones perquè està pensada pels fills de la vaca!

-Vam repassar tot el que surt del porc: el fuet, el pernil, el "bacon",... Sabeu que del porc ens ho podem menjar tot? I que la carn del cabrit és més bona que la de la cabra?

-Vam aprendre que el gall té el pelatge de colorins perquè les gallines se n'enamorin i vulguin tenir-hi fills.

-I ara ja sabem el que són els animals herbívors, carnívors i omnívors!

-També vam descobrir que pel bosc i per la granja, i per tot arreu on hi hagi animals, cal caminar en silenci i no fer molt d'enrenou. Si fem molta gresca i cridem més del compte els animals s'espanten. 

Als animals cal protegir-los. És bonic tocar-los, estar-hi a prop. Ahir a la Granja Escola ens ho vam passar molt bé. Fins i tot hi ha qui ha dit que ahir tot muntant a cavall ens vam sentir més lliures. 

Aviat penjarem les fotos de la sortida a la web de l'escola. Estigueu atents!