dimecres, 29 d’abril del 2015

Els de 1r ja sabem el que són les cobaies!!!

Avui hem compartit una estona amb dues cobaies. Rudy i Nina, es diuen, i són de la Noemí i la seva família, que ens han dedicat una estona avui a classe perquè tots els alumnes de 1r les poguessin conèixer. Mooooltes gràcies!

Tot aprofitant que estem treballant els mamífers, avui a Medi hem conegut, doncs, aquest mamífer rosegador. L'hem vist, l'hem tocat i l'hem observat mentre menjava. Sabeu què mengen les cobaies? Pinso, pastanaga i pebrot! Són mamífers herbívors! I el pebrot els encanta!!! Tant, que no els ha fet res que les miréssim mentre en menjaven... Resulta que les cobaies necessiten mooolta vitamina C!!!

Aviat penjarem les fotos d'aquesta visita a la web de l'escola. Mentrestant aquí us en deixem una mostra...









divendres, 24 d’abril del 2015

Ombres xineses

Avui els alumnes de 1r de l'Amat Verdú hem pogut gaudir d'un espectacle que no havíem vist mai! Resulta que unes mares i pares de l'escola ens havien preparat un conte, s'han amagat a darrere d'una cortina blanca, han apagat els llums i ens l'han explicat! No hem badat boca en tota l'estona... ha estat tot molt nou i entretingut! Després hem pogut tocar les figures de la història: eren pals amb cartolines retallades... Déu n'hi do quina imaginació!



divendres, 17 d’abril del 2015

Tot mesurant...

Hem sabut que... no hi ha cap alumne de 1r que faci menys d'un metre! 

Els alumnes havíem treballat amb el regle i ja érem amics dels centímetres, però no sabíem que un metre és el que fan exactament d'amplada dues taules de la classe col·locades una al costat de l'altra!

Sabeu que vam sortir al pati i vam mesurar fins a 25 coses que fan més d'un metre? Les finestres de la classe de 1rB, les rajoles, la pista, els arbres, els bancs,... I ara ja sabem que la majoria de portes fan més d'un metre perquè si no no podríem passar-hi! 

Per acabar-ho d'adobar el Daniel ens va deixar parats tot descobrint-nos l'alçada de l'edifici més alt del món. Sabeu que l'edifici més alt del món és un gratacel que fa 829 metres? Déu n'hi do, no?



Molt bon cap de setmana a tots i totes!




divendres, 10 d’abril del 2015

Benvinguda primavera i... preparats per Sant Jordi!

Ja hem acabat els nostres poemes!

Aquesta setmana els alumnes de 1r hem acabat els poemes que presentarem el dia 23 d'abril als Jocs Florals de l'escola. Quines ganes que tenim de llegir-los en veu alta i d'ensenyar-vos-els a tots!

De moment, mireu, mireu... alguns dels rodolins que han sortit d'aquí:


"A la primavera l'Ona
es menja una mona."

"Amb la boca d'un tauró
no es pot fer un petó."

"A l'estiu...
ens banyem al riu."

"Al planeta Terra...
hi ha un país que es diu Anglaterra."

"Quan cau aigua,
agafem el paraigua."

No us poseu nerviosos que aviat podreu llegir i gaudir de toooots els nostres poemes!

Mentrestant, bevinguda primavera!!!