divendres, 19 de juny del 2015

Molt bones vacances a tots!!!!

Aquesta ha estat una última setmana molt intensa. Hem fet l'obra de teatre (la Virginia ja us ha penjat els vídeos; nois i noies de 1r i 2n, no us els perdeu!), hem fet danses i hem vist danses i avui hem tancat el curs amb la gimcana del medi ambient fent proves de tot tipus. Estem cansats, contents i alguns també moooolt emocionats! Ha estat un curs molt intens!!! 

Així, doncs, ara us toca agafar forces. Teniu ben bé tres mesos per riure molt, banyar-vos a la platja, descansar i...també llegir una mica. Esperem que gaudiu d'unes boníssimes vacances i fins...el curs que ve!!!

Les mestres de Cicle Inicial



dijous, 18 de juny del 2015

2n: SOPA DE PEDRA

Ja ha arribat el moment!
Per fi podem compartir amb tots vosaltres el vídeo de l'obra de teatre de 2n: Sopa de pedra.
Les famílies dels nenes i nenes participants ja van poder venir a veure-la en viu i en directe, però estem molt contents del treball fet i per això ens agradaria poder compartir-la amb tothom.
Al llarg del curs els nens i nenes de 2n han realitzat una sessió setmanal de teatre. Durant el primer trimestre el treball es va centrar en portar a terme exercicis de relaxació, d'expressió oral, expressió corporal, de veu... tan importants per a esdevenir bons actors i actrius. A partir del segon trimestre es va iniciar el treball d'estudi del text teatral, la lectura de l'obra, el repartiment de personatges, la memorització... i tot això estretament lligat als assajos i la preparació de tot el necessari per a portar a terme la representació final.
Els nens i nenes han pogut gaudir del treball del teatre durant tot el curs. Les seves mestres (la Belén, la Gloria i la Virginia) ens sentim molt satisfetes de tot el treball que han fet al llarg del curs.
Aquí teniu l'obra final, representada el darrer dimarts 16 de juny al teatre de l'escola.
Desitgem que us agradi molt!


dimecres, 17 de juny del 2015

1r: LA FADA DE LES LLETRES

Els nens i nenes de 1r ja han estrenat l’obra de teatre “La Fada de les Lletres”.
Com sabeu, durant el primer trimestre de curs vam estar treballant a la classe de teatre exercicis d’expressió oral, expressió corporal, exercicis d’improvisació, de regulació de la veu... Va ser a partir del segon trimestre quan vam començar a treballar l’obra “La Fada de les Lletres”, llegint el text teatral, repartint personatges, assajant i memoritzant.... Tot aquest treball va continuar durant el tercer trimestre quan, a més a més, vam poder començar a elaborar els decorats per l’escenari. Una gran feina que ha valgut molt la pena!
El dia de l'estrena va ser molt emocionant! Els neguits sempre són presents quan puges a un escenari, però tot ha sortit com estava previst!
Aquí teniu el vídeo de l’obra de teatre, per si voleu gaudir de l'espectacle!


Les mestres de teatre (la Laura, la Júlia i la Virginia) estem molt satisfetes del treball que han fet tots els nens i nenes de 1r. Els volem felicitar per tot l’esforç fet!
Felicitats! I fins al proper curs!

diumenge, 7 de juny del 2015

La "Cinderella" visita Cicle Inicial

Els alumnes de 1r i 2n divendres al matí vam assistir a un espectacle de teatre en anglès! 

La Ventafocs ("Cinderella") i les seves germanes van pujar al teatre de l'escola per donar-nos a conèixer un clàssic, que ens va emocionar i fer riure de valent.

El que més ens va agradar...: veure les germanastres plorar -quin espectacle!-, el moment en que una de les germanastres va tirar la sabata al nostre mestre d'anglès -el príncep- i, sobretot, que fins i tot alguns de nosaltres vam poder pujar a l'escenari i representar alguns dels papers. Quina obra més original!!!

El que menys...: quan les germanastres de la Ventafocs estripen la seva entrada al ball... Ja se sap, als contes clàssics sempre hi trobem bons i dolents...

Aquí hi teniu algunes imatges:




dijous, 4 de juny del 2015

I més recomanacions...

Els alumnes de 1r encara tenim més recomanacions... Fa un parell de setmanes uns quants alumnes de les classes de 1r A i 1r B van recomanar-nos els llibres de la Biblioteca de l'escola que més els havien entusiasmat aquest curs. La resta d'alumnes també volien dir-hi la seva i... aquí les teniu! Més recomanacions per aquest mes de juny o per passar un estiu ben entretinguts envoltats de mil personatges i històries diferents. No us les perdeu perquè hi ha contes que valen moooolt la pena i si us hi acosteu us ho passareu pipa!





  • "Què en saps de... l'estiu?". Ens l'ha recomanat el Xavier. Ens ha explicat que va d'uns nens que volen anar a la platja perquè tenen festa de l'escola. Se'ns ha fet la boca aigua perquè ara que venen les vacances tots tenim moltes ganes d'anar-hi també. Els nens juguen a tennis, fan castells,... Vaja, fan tot el que ens agradaria fer a nosaltres a la platja!!
  • "Alicia en el país de los monos". El Pablo és un gran lector i ja coneix a l'Alícia. Sap que li costa poc somniar. Aquest cop arriba al país dels micos, on ells l'espanten, li fan bromes,... i ella no para d'enfadar-se. El Pablo ens ha deixat veure els dibuixos i ens han agradat molt!!
  • "Un gat a casa". A la Nora li ha encantat. Es tracta d'un gat que és adoptat per una família que té un nen, el Pere, i una nena, la Paula. I els nens són els que juguen amb el gatet... És molt bonic!
  • "La Zoe és tímida". I, ja ens ho esperàvem..., encara hi ha més fans de la Zoe a 1r! L'Ariadna i la Sara ens han recomanat aquest. Ens han explicat l'argument, que ja ens va explicar la Júlia fa dues setmanes: la Zoe es comporta diferent; primer es fa la tímida, amagant-se a darrere de la seva mare per no jugar amb els amics, i després és més sociable i va a buscar els seus amics per jugar-hi. El que li agrada més a l'Ariadna és la roba de la Zoe. L'Ariadna mai havia llegit cap conte de la Zoe i s'ho ha passat molt bé. A més a més, està contenta perquè diu que cada cop llegeix més ràpid. La Sara també ens ha explicat que el llibre fa riure molt, sobretot fan riure els moments en que la Zoe passa vergonya, com, per exemple, quan s'ha de posar a ballar...
  • "En Juli fa rebequeries". Ens el recomanen la Karen i el Zayd. En aquest conte hi ha dos nens, un que és bo i un que és dolent. El que és dolent trenca les seves joguines i fa coses dolentes, i l'altre no. També va al forn amb el seu pare perquè el seu pare vol comprar una barra de pa i no para d'insitir dient que ell no vol pa, vol una magdalena! Ah, i també es menja el crostó de la barra de pa!!! A la Karen això li encanta, la fa pixar de riure!!!
  • "Crispí, el porquet que ho tenia tot". El Moad ens explica que aquest conte va d'un porquet que ho té tot. Per això el Pare Noel només li porta una caixa de cartró buida, sense res a dins. Quina gràcia!!! Clar, si ja ho té tot, per què vol més coses?
  • "Sopa de pedra". Al Miquel li encanten les imatges d'aquest conte i la veritat és que són molt i molt boniques! La història ens parla d'uns animals que visiten a la gallina perquè el llop ha començat a fer una sopa amb una pedra. A la resta ens sorprèn tant això de la "sopa de pedra" que no ho podem evitar i ens aixequem de cop per veure les imatges... Sopa de pedra? Com pot ser???? 
  • "Mi gato coque". Ens l'ha recomanat l'Ada. Es tracta d'un gat que ens explica com és la vida dels gats. El conte ens explica que alguns gats viuen a les cases i els altres al carrer. I al conte també podem conèixer diferents tipus de gats: el gat llarguíssim, el gat del coll llarg (el gat altíssim),... A més a més, el llibre es desplega! També ens explica que els gats i els gossos no es porten massa bé perquè els gossos sempre persegueixen els gats. A l'Ada li ha agradat perquè també ha après a parlar amb els gats i ella en té un a casa! Ara ja sap com li ha de dir les coses... Tot i que ella també coneix a tres gossos que són bons i vigilen el seu gat. Diu que no tots els gossos volen atrapar els gats, com diu el conte. També n'hi ha que són amics...
  • "En Juli és mandrós". A la Laia I. li ha agradat molt. Es tracta d'un nen que a vegades és molt trapella, però d'altres vegades es comporta molt bé. Per exemple, un dia està estirat al sofà sense fer res, però un altre, quan és l' "angelet perfecte", ajuda a la seva mare a endreçar i a plegar la roba. Quan és dolent, no accepta un petó de la seva mare abans d'anar a dormir, li diu que no el vol. Però quan és l' "angelet perfecte" li diu que sí. La Laia diu que li ha encantat perquè el Juli, que és el protagonista, és més o menys com ella. I, pareu atenció, nens i nenes, que diria la Fada de les Lletres..., perquè la Paula també ha volgut recomanar-nos aquest mateix conte. Diu que llegint-lo ha après a parar atenció als altres i ara creu que és molt bo. 
  • "La Zoe i la valentia". La Marina diu que a ella li encanta la Zoe. En aquesta història, a vegades la Zoe té molta por però d'altres és molt valenta. Té por quan, per exemple, algú es disfressa; s'espanta molt quan volen fer-li por. També s'espanta quan veu un gos gros, té por que la mossegui. Però quan és valenta, al mateix gos fins i tot li posa un llaç. El que li ha agradat més a la Marina del conte és que demostra que has de ser valent perquè si no et poden passar coses lletges. Ei, però aquest conte de la Zoe no només ens el recomana la Marina, també ens el recomana la Carla B. La Carla B. diu que el moment que més li agrada és quan la Zoe va al metge morta de por. Li fa molta gràcia que sigui tan poruga...
  • "Titelles, fades i follets". Ens el recomana la Laia C. El conte ens presenta al Pau i a la Laia, a dos nens que somnien en animals o éssers fantàstics; tots ells molt divertits.
  • "La Zoe és impacient". I una altra fan de la Zoe: la Judith. Aquest ja sabem de què va, oi? Les dues Zoes... la que tot ho fa bé i la que no ho fa massa bé. Ai, aquesta Zoe, ens encanta!
  • "El gat Splat". Ja ens el va recomanar el David, però el Lucas té un altre moment preferit: quan al gat l'obliguen a anar a l'escola i ell no vol i, aleshores, la seva mare l'agafa pels peus per obligar-lo a anar-hi. Quin fart de riure!
  • "El nostre estel, el Sol". El Johan ens l'ha explicat molt i molt bé. Diu que aquest conte ens permet conèixer el Sol, que és calent, i l'univers. Pots conèixer els diferents planetes. Al Johan li agrada molt Saturn perquè té una mena d'anells al voltant. Li agrada tant que l'ha construït a casa seva: ha fet una bola de paper i uns anells de paper i els ha pintat i enganxat, i ara ja té Saturn a casa seva!!
  • "La llegenda de Guillem Tell". L'Efrén ens ha explicat la història d'un senyor que vol demostrar la seva gran punteria amb l'arc i la flexta als altres guerrers. Per això ha de demostrar-ho tot disparant a una poma a sobre del cap del seu fill. No ens ha volgut explicar el final, clar... Esperem que l'encerti...! Ha de ser emocionant...
  • "L'osset estrena ulleres". Ja ens el va recomanar la Iratxe, però a la Hafsa també li ha agradat molt. Ens ha explicar que l'osset, quan ha d'anar a l'oculista, es posa molt trist perquè no vol portar ulleres...
  • "El rey león". Li agrada molt al David E. I encara li agrada més estar veient la pel·lícula ara mateix... Li encanta que en Simba pugui salvar als altres lleons. De moment no li hem deixat dir res més, que encara no l'hem acabat de veure i la volem comentar tots junts...
Això és tot, amants de la Zoe, companys de 2n, família i amics! Esperem que aquest estiu llegiu moltíssim... Ja sabeu que llegir és bo per conèixer històries, personatges i paraules, i que és la millor manera de visitar molts i molts llocs del món. Des de la Biblioteca ja ens acomiadem i us desitgem unes molt bones vacances, molta lectura i una mica de platja també!