dilluns, 26 de setembre del 2016

LES CLASSES DE 2n ES REMULLEN...



 

Les classes de 2n A i 2n B us donem la benvinguda a aquest nou curs que tot just comença. Enguany, hem decidit endinsar-nos a l’oceà i hem escollit ser dos peixos molt especials i molt ben avinguts. Durant aquest curs els estudiarem i aprendrem quines són les seves característiques i trets més rellevants, per això us demanarem la vostra col·laboració.



LA CLASSE DE 2n A HA TRIAT EL PEIX PALLASSO:


Resultado de imagen de PEIX PALLASSOÇ


Nom:      Peix pallasso-Amphiprion ocellaris (peix).

Descripció: El cos té forma ovalada i allargada. Pot arribar a mesurar 11cm i les femelles són més grosses que els mascles. L’aleta caudal és força arrodonida. el seu cos està recobert d’escates que poden ser de colors molt variats.  Poden ser vermells, marrons, taronges, grocs, negres, roses... aquests colors estan travessats per dues o tres franges verticals de color blanc amb les vores negres.
   
Què menja: Són omnívors i s’alimenten de vegetals, algues i zooplàncton. En hàbitat natural també s’alimenten dels paràsits de les anemones en les que s’amaguen.

Hàbitat:  viu als esculls de corall de les aigües tropicals de l’oceà Indi-Pacífic. 

Motiu d’extinció: la difusió de la pel·lícula “Nemo” va fer que augmentés la seva captura en gran nombre.





LA CLASSE DE 2n B HA TRIAT EL PEIX CIRURGIÀ:

 Resultado de imagen de PEIX CIRURGIÀ



Nom: El seu nom comú és PEIX CIRURGIÀ i el seu nom científic és PARACANTHURUS HEPATUS (pertany a la família dels Acanthuridae).


Descripció: És de color blau índic intens, amb dues ratlles negres. Les aletes dorsal i anal són blaves i la caudal groga. La seva mida en estat salvatge oscil·la entre els 25 i 30 cm. 


Què menja: S’alimenta de plàncton i macro algues.


Hàbitat:  Viu principalment a l’oceà pacífic (Austràlia, a la Gran Barrera de Coral i Japó).


Motiu d’extinció: Després de la pel·lícula “Buscando a Nemo” s’han posat molt de moda i la gent els captura per tenir-los als aquaris de casa, ja que criden molt l’atenció pels seus colors llampants.