diumenge, 27 d’octubre del 2013

2n A: SOM LA CLASSE DEL KOALA!


Nom:  Koala-Cinereus cinereus Phascolarctos
        (mamífer marsupial)

Descripció: Aquesta espècie de coala té un pelatge de color marró característic dels coales que habiten a les zones del sud. Els coales d’aquesta espècie són generalment més grans, amb un pes mitjà dels mascles de 12 kg i de les femelles de 8 kg. Els seus trets més distintius són un nas fosc i unes orelles grans, cosa que fa deduir que l'olfacte i l'oïda juguen papers importants en la seva vida. Com a animals nocturns que són, tenen bones facultats auditives.   Les extremitats anteriors tenen unes urpes esmolades que els permet aferrar-se als arbres amb més facilitat. Les femelles s'identifiquen per la bossa o marsupi.

Què menja: És un mamífer herbívor. Els coales s'alimenten gairebé exclusivament de fulles i escorça, així com dels fruits de l'eucaliptus. Un coala adult necessita entre 200 i 400 grams de fulles al dia. L'eucaliptus els aporta sucres, midó, greixos i proteïnes.

Hàbitat: Aquesta espècie de coala habita a Nova Gales del Sud a Austràlia. Les poblacions de coales necessiten eucaliptus per a poder habitar i la proximitat d’altres coales. Els coales viuen als arbres i no es troben còmodes al terra, on caminen de quatre grapes.


 Motiu d’extinció: Una de les causes principals del descens dels hàbitats pels coales és la desaparició dels boscos. Segons càlculs de l'Associació Australiana del Coala, si no es prenen mesures eficaces de protecció, els coales podrien extingir-se abans de l'any 2080.

dissabte, 26 d’octubre del 2013

2n B: CERCANT INFORMACIÓ DEL TARSER.

Salutacions a tots i a totes!
Avui, divendres dia 25 d'octubre, la meitat del grup de 2n B ha anat a treballar a la biblioteca del centre (mentre l'altra meitat del grup realitzava la sessió d'informàtica). I, vés per on, mireu què hi hem trobat!

El tarser filipí, el nostre animal d'aula!

Què bé que ens anirà aquesta informació per a la realització del nostre treball de recerca!

2n A i B: L'ESQUELET.

Hola a tothom!
Els nens i nenes de 2n estan treballant a medi el cos humà. Després de repassar el nom de les diferents parts del cos, comencen a estudiar amb més profunditat aquest tema, tot treballant l’esquelet humà.
A l’aula, els i les alumnes han pogut analitzar aquest aspecte mitjançant diferents recursos i activitats: hem vist diferents dibuixos i fotografies del cos humà, hem analitzat radiografies que ells i elles han portat a classe i hem construït diversos esquelets humans tot utilitzant aquestes mateixes radiografies aportades per l’alumnat i diverses plantilles de dibuix.  Ha estat molt divertit tractar de notar els diferents ossos estudiats en el nostre propi cos!

 
 
 
  
 




 
 


Ara només caldrà fer un petit esforç i memoritzar el nom i l’ ubicació d’alguns dels 206 ossos que conformen el nostre esquelet!
Ah! Una cosa més... Voleu intentar muntar l'esquelet retallable a casa vostra? Doncs aquí teniu el material necessari per a fer-ho!
Fins aviat.

dimecres, 16 d’octubre del 2013

2n A i B: REDACCIONS SOBRE LA VEREMA.

Hola a tothom!
Els nens i nenes de 2n A i B han estat elaborant textos relacionats amb la nostra visita a Sant Martí Sarroca i a les vinyes.
Amb aquests textos han volgut explicar tot allò que van viure durant tot el dia i les coses que més els van agradar.
Aquí teniu una mostra:

 
 Adrià Espartero. 2n B.

 Aitor Fernández. 2nB.

Enzo Barcia. 2nB.

 Xavi Diéguez. 2nB.

dilluns, 14 d’octubre del 2013

1r i 2n: SORTIDA "LA VEREMA".

Salutacions!
El darrer dimecres dia 9 d'octubre els nens i nenes de 1r i 2n van realitzar, acompanyats de les seves mestres, una sortida ben divertida a Sant Martí Sarroca, a una casa de colònies anomenada “L'estol”, on van aprendre el significat del concepte “veremar”.

En arribar vam esporzar i, just després, els nens i nenes van poder visitar unes grans vinyes, on van observar els ceps i van aprendre el nom de les seves parts: arrels, peu, braç, sarments, raïm, gra...



Posteriorment els nens i nenes van recol·lectar raïm i el van anar ficant dins d'un cistell.
Amb tot el raïm recol·lectat van poder realitzar el most, tot trepitjant els grans de raïm molt i molt fort.



 Aquest most, com no podia ser de cap altra manera, el van tastar tots els nens i nenes que així ho van voler.

 

Més tard, ja després de dinar, vam poder gaudir d'un passeig en un petit tren que ens va portar per un recorregut molt interessant pel celler Torres.


Va ser una sortida molt divertida i, d'altra banda, vam aprendre moltes coses interessants.


 Si voleu veure moltes fotografies de les activitats que vam realitzar durant tota la jornada podeu fer click aquí
Esperem que us agradin!

I aquí us deixem una mostra dels nens i nenes realitzant l'activitat del most!!!


Fins aviat!

dimecres, 2 d’octubre del 2013

2n B: EL NOSTRE ANIMAL D'AULA.

Salutacions a tots i a totes!
Els nens i nenes de 2n B hem iniciat aquests dies un treball d'investigació relacionat amb els nostre animal d'aula: el tarser filipí. Aquest treball s'estendrà al llarg de tot el curs, però l'hem engegat tot just fa uns quants dies.
En aquests darrers dies hem estat observant el tarser filipí i hem reflexionat sobre el seu aspecte. Posteriorment hem fet dibuixos i murals d'aquest petit animaló.
Mireu què bonics ens han quedat!

 
 
Us agrada?