diumenge, 27 d’octubre del 2013

2n A: SOM LA CLASSE DEL KOALA!


Nom:  Koala-Cinereus cinereus Phascolarctos
        (mamífer marsupial)

Descripció: Aquesta espècie de coala té un pelatge de color marró característic dels coales que habiten a les zones del sud. Els coales d’aquesta espècie són generalment més grans, amb un pes mitjà dels mascles de 12 kg i de les femelles de 8 kg. Els seus trets més distintius són un nas fosc i unes orelles grans, cosa que fa deduir que l'olfacte i l'oïda juguen papers importants en la seva vida. Com a animals nocturns que són, tenen bones facultats auditives.   Les extremitats anteriors tenen unes urpes esmolades que els permet aferrar-se als arbres amb més facilitat. Les femelles s'identifiquen per la bossa o marsupi.

Què menja: És un mamífer herbívor. Els coales s'alimenten gairebé exclusivament de fulles i escorça, així com dels fruits de l'eucaliptus. Un coala adult necessita entre 200 i 400 grams de fulles al dia. L'eucaliptus els aporta sucres, midó, greixos i proteïnes.

Hàbitat: Aquesta espècie de coala habita a Nova Gales del Sud a Austràlia. Les poblacions de coales necessiten eucaliptus per a poder habitar i la proximitat d’altres coales. Els coales viuen als arbres i no es troben còmodes al terra, on caminen de quatre grapes.


 Motiu d’extinció: Una de les causes principals del descens dels hàbitats pels coales és la desaparició dels boscos. Segons càlculs de l'Associació Australiana del Coala, si no es prenen mesures eficaces de protecció, els coales podrien extingir-se abans de l'any 2080.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada