dijous, 25 de setembre del 2014

2n B: SOM LA CLASSE DE L´AXOLOT





Nom: AXOLOT. Ambystoma mexicanum (amfibi).

Descripció: el seu cos és allargat i el cap gran amb els ulls petits. A l'alçada del coll té tres parells de brànquies. Pot ser de color negre, marró o blanc.

Què menja: peixos petits, cucs,insectes,cargols, capgrossos de granota i larves de mosquit.

Hàbitat:  llac Xochimilco i altres llacs de Mèxic.
Motiu d’extinció: caçat per les seves qualitats medicinals.

2n A: SOM LA CLASSE DEL GAT SALVATGE!


 
gat salvatge
 


 
 
nom:      Gat salvatge / Felis silvestris (mamífer).

Descripció:     S’assembla al gat domèstic, però és més robust. Té el cap més gran i la cua  més curta. És de color gris fosc i algunes subespècies tenen ratlles negres com un tigre.

Què menja: És carnívor. Menja altres animals com ara: rosegadors, ocells, peixos, insectes…


Hàbitat:     Viu en boscos i zones d’alta muntanya allunyat de les persones. Es pot trobar a gran part d’Europa, Àsia i Àfrica.

Motiu dE PROTECCIÓ: La destrucció del seu hàbitat i els encreuaments amb el gat domèstic. 


1r B: EL DIMONI DE TASMÀNIA

DES DE 1R B US PRESENTEM... eL DIMONI DE TASMÀNIA




Nom:      DIMONI DE TASMÀNIA (Sarcophilus harrisii). MAMÍFER MARSUPIAL.
Descripció:    TÉ LA MIDA D'UN GOS PETIT, MUSCULAT I ROBUST. TÉ ELS BIGOTIS ENROTLLATS CAP A DALT I MOLT LLARGS. LES SEVES ORELLES SÓN COM LES DE UN GOS QUAN ESCOLTA, AIXÒ DEMOSTRA QUE LA SEVA OÏDA SIGUI JUNTAMENT AMB L'OLFACTE ELS SEUS SENTITS MÉS DESENVOLUPATS. EL SEU PELATGE ÉS DE COLOR NEGRE I LA MAJORIA TENEN UNA FRANJA BLANCA. LA SEVA CUA FA LA MEITAT DE LA LONGITUD DEL SEU COS. MENJA AMB MOLTA FEROCITAT. QUAN ESTÀ NERVIÓS FA MOLTA PUDOR I EMET UN XISCLE MOLT CARACTERÍSTIC. ELS MASCLES, QUE PESEN 8 KG, SÓN MÉS GRANS QUE LES FEMELLES, QUE EL SEU PES ÉS DE 6KG. VIUEN APROXIMADAMENT 6 ANYS.

Què menja: S’ALIMENTA DE CARN DE LES PRESES QUE CAÇA I CARRONYA. ACTUALMENT ÉS EL MARSUPIAL CARNÍVOR MÉS GRAN DEL MÓN. PER ALIMENTAR-SE LI CREIXEN UN CONJUNT DE DENTS AL LLARG DE LA SEVA VIDA.

Hàbitat: VIU ARREU DE TASMÀNIA (OCEANIA) DES DE LES AFORES DE LES CIUTATS FINS ALS BOSCOS ESCLERÒFILS QUE ÉS EL LLOC QUE MÉS LI AGRADA.

Motiu d’extinció: ES CAÇAVEN PERQUÈ EREN UNA AMENAÇA PEL BESTIAR DE L'ILLA. MÉS TARD, UNA MALALTIA VA REDUIR ENCARA MÉS LA POBLACIÓ.

diumenge, 21 de setembre del 2014

1r A SOM LA CLASSE DEL RINOCERONT DE JAVA!

1r A SOM LA CLASSE DEL RINOCERONT DE JAVA!




Rinoceront de JavaRhinoceros sondaicus
Descripció: El seu cos pot mesurar fins a 3 metres de llarg i 1,5 metres d'alçada. El pes dels adults varia entre 900 i 2.300 quilograms. No hi ha una diferència molt gran entre sexes, però les femelles podrien ser lleugerament més grans. Té una única banya (les altres espècies vivents en tenen dues) i sol mesurar menys de 20 cm. El rinoceront de Java no sembla utilitzar sovint la banya per combatre, sinó que l'utilitza per remoure el fang dels rebolcadors, arrancar plantes per menjar-se-les i obrir-se pas a través de vegetació densa. Té un llavi superior llarg i puntat que fa servir per agafar l'aliment. Cal destacar que té un bon olfacte i una bona oïda, però té una vista molt pobra. S'estima que viu entre 30 i 45 anys. La seva pell és d'un color gris tacat o marró grisós.
Què menja: És herbívor i menja diverses espècies de plantes, especialment els brots, les branquetes, les fulles fresques i la fruita que cau. La majoria de les plantes preferides per aquest mamífer creixen en zones assolellades; en clarianes, zones arbustoses i altres tipus de vegetació sense arbres grans. El rinoceront fa caure arbres joves per agafar-ne menjar, que arranca amb el seu llavi superior prènsil.
Hàbitat: El rinoceront de Java habita principalment a jungles denses de terres baixes, zones d'herbes altes i canyissars que són abundants en rius, grans planes inundables o zones humides amb molts rebolcadors de fang.
Motiu d’extinció: La causa principal del declivi constant del rinoceront de Java ha estat la caça furtiva per les seves banyes, un problema que afecta totes les espècies de rinoceronts. Fins i tot, l'estimació més optimista suggereix que queden menys de cent rinoceronts de Java salvatges. Es considera, que és possiblement, el mamífer gran més amenaçat de tots.


dissabte, 13 de setembre del 2014

1r I 2n: BENVINGUDA!

Benvolgudes famílies!

Després d'uns mesos de vacances que ens han servit a tots/es per a recuperar forces, ja ha arribat el nou curs escolar 2014 - 2015!
El cicle inicial rebrà enguany els nous alumnes que pugen des de P5 per a cursar 1r de primària i continuarà veient créixer i formar-se als nens i nenes que faran segon curs.
L'equip de mestres de cicle inicial estem desitjosos de tornar a la feina amb tots els petits i petites.
Els i les mestres que treballaran aquest curs que tot just comença amb els vostres fills i filles són els següents:



Bon inici de curs a tothom!

INICI DE CURS 2014 - 2015.