diumenge, 21 de setembre del 2014

1r A SOM LA CLASSE DEL RINOCERONT DE JAVA!

1r A SOM LA CLASSE DEL RINOCERONT DE JAVA!




Rinoceront de JavaRhinoceros sondaicus
Descripció: El seu cos pot mesurar fins a 3 metres de llarg i 1,5 metres d'alçada. El pes dels adults varia entre 900 i 2.300 quilograms. No hi ha una diferència molt gran entre sexes, però les femelles podrien ser lleugerament més grans. Té una única banya (les altres espècies vivents en tenen dues) i sol mesurar menys de 20 cm. El rinoceront de Java no sembla utilitzar sovint la banya per combatre, sinó que l'utilitza per remoure el fang dels rebolcadors, arrancar plantes per menjar-se-les i obrir-se pas a través de vegetació densa. Té un llavi superior llarg i puntat que fa servir per agafar l'aliment. Cal destacar que té un bon olfacte i una bona oïda, però té una vista molt pobra. S'estima que viu entre 30 i 45 anys. La seva pell és d'un color gris tacat o marró grisós.
Què menja: És herbívor i menja diverses espècies de plantes, especialment els brots, les branquetes, les fulles fresques i la fruita que cau. La majoria de les plantes preferides per aquest mamífer creixen en zones assolellades; en clarianes, zones arbustoses i altres tipus de vegetació sense arbres grans. El rinoceront fa caure arbres joves per agafar-ne menjar, que arranca amb el seu llavi superior prènsil.
Hàbitat: El rinoceront de Java habita principalment a jungles denses de terres baixes, zones d'herbes altes i canyissars que són abundants en rius, grans planes inundables o zones humides amb molts rebolcadors de fang.
Motiu d’extinció: La causa principal del declivi constant del rinoceront de Java ha estat la caça furtiva per les seves banyes, un problema que afecta totes les espècies de rinoceronts. Fins i tot, l'estimació més optimista suggereix que queden menys de cent rinoceronts de Java salvatges. Es considera, que és possiblement, el mamífer gran més amenaçat de tots.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada