dijous, 14 de maig del 2015

Els de 1r us recomanem...

...els llibres de la biblioteca que més ens han agradat!

Els alumnes de 1r anem tot sovint a la Biblioteca de l'escola. Alguns de nosaltres ja hem decidit quin és el llibre que hem llegit aquest curs que més en ha agradat. Heus aquí les nostres recomanacions: 



  • "La Zoe és impacient". La Noemí ens el recomana molt. Ens ha explicat que el llibre presenta a dues Zoes, la que tot ho fa malament i la que tot ho fa perfecte. La Carla, que també se l'ha llegit, diu que, de fet, es tracta d'una sola Zoe que de vegades s'equivoca i d'altres ho fa bé. La qüestió és que la Zoe els cau molt bé!
  • "La Sirena Cristal". A la Carla li ha encantat, diu que pots descobrir el mar, les sirenes, els peixos,... tot el fons marí. I, a més a més, hi ha bons i dolents: els cavallets de mar volen fer una carrera però el Tauró Martell i el Gran Calamar els hi posen obstacles... A la Carla li encanten les sirenes, diu que és per això que li ha agradat tant aquest conte.
  • "A la recerca de tresors". A l'Alejandro li ha encantat la carrera d'obstacles per trobar el tresor, s'ho ha passat molt bé llegint-lo. Però el què li ha agradat més és que l'important no acaba sent el tresor sinó el treball en equip.
  • "El petit soldat". Ens el recomanen el Darío i la Cloe. Es tracta d'un soldat que vol aprendre a fer la guerra. El Darío diu que ens fixem bé en la cara que fa el protagonista en una de les il·lustracions, de petit i amb un tanc al davant; ell es pixa de riure! La Cloe ens explica que el protagonista acaba guanyant la batalla i tot. 
  • "Helsinki, my love" i "Vantaa", són dos dels llibres que el Daniel volia recomanar-nos des de feia temps. Són dos llibres de la biblioteca que ens parlen de Finlàndia, un país del nord d'Europa d'on és la seva mare. Li encanten perquè hi ha fotografies d'una pila de llocs on ha estat: el carrer Bulevardi, on hi té família, i una nòria on fins i tot ha pujat. A "Vantaa" també hi ha el Museu de la Ciència on ell va estar fa temps. 
  • "Pell d'ase". La Núria ens recomana aquest llibre, que explica la història d'un rei que vol casar-se amb una noia. Li agrada molt quan la noia es prova els vestits de lluna i de sol per poder-los dur el dia del casament.
  • "Dumbo". L'Ainhoa ens ha explicat aquest clàssic que ja ha llegit vàries vegades i tot. Li encanta el petit elefantet d'orelles grosses, diu que és taaaan mono. També li fa molta gràcia això de que els bebès arribin amb la cigonya a dins d'una bossa...
  •  "Ben Net!". La Saray ens ha explicat molt i molt bé de què va aquest llibre i ens han vingut moltes ganes de llegir-lo. El protagonista és un pingüí que no es vol banyar mai. També hi ha el Nil i la Mila, que són els nens que li paren una trampa per aconseguir banyar-lo. No li hem volgut preguntar si al final ho aconsegueixen o no... 
  • "La Zoe és tímida". La Júlia és una altra de les addictes a la Zoe. Ens explica que en aquest conte la Zoe també es comporta diferent: primer es fa la tímida, amagant-se a darrere de la seva mare per no jugar amb els amics, i després és més sociable i va a buscar els seus amics per jugar-hi. La Zoe té moltes fans a 1r!!! 
  • "La tardor de l'ós". El Sergi Ortega ens explica que hi ha dos óssos que busquen menjar. Per això s'endinsen a l'aigua, per buscar peixos que els puguin alimentar. Ens ha explicat que a dins del llac hi troben un peix d'or i tot! I sabeu que aquest llibre no només ens el recomana el Sergi Ortega sinó que també ho fa l'Aníbal? A l'Aníbal li agrada molt quan la mare de l'ós li ensenya a espavilar-se tot sol, a escalar arbres i agafar el menjar, a pescar peixos...
  • "La Maisy es banya". Recomanació del Mikel, que es fa un fart de riure amb les il·lustracions del conte!
  • "Qüic, l'amic de la Tona". A la Laia Martínez li agrada molt que el pollet i la Tona es facin amics. No ha tingut cap dubte a l'hora de buscar la seva recomanació. 
  • "El gat Splat". El David Villalba ens recomana aquest llibre que ens explica les baralles d'un gat i un ratolí. Li fa molta gràcia quan el gat plora i no para de plorar perquè es pensa que no hi ha llet però resulta que sí que n'hi ha!
  • "Avui vaig al metge". A la Lucía li ha agradat llegir-lo pequè explica la història d'una nena que va al metge i li posen ferros. I també la d'un nen que es posa malalt i els seus amics el van a visitar. És un bon llibre per saber què et pot passar si et poses malalt, què et faran els metges,...
  • "On és la pilota?". El Sergi M. ens recomana els dibuixos d'aquest llibre, on els protagonistes perden una pilota i l'han de buscar.
  • "L'osset estrena ulleres". La Iratxe ens explica que va d'un osset que ha d'anar a l'oculista per veure si li cal portar ulleres o no. Li fa molta gràcia el dibuix en que l'osset s'estira cap per avall.
  • "Que vols jugar?". Al Pol li ha agradat molt aquest llibre perquè explica que cal que ens portem millor, que confiem en els altres i juguem tots amb tots. Un peix vol jugar però no tothom el deixa fins que al final aconsegueix reunir-se amb uns altres peixerons. El conte, a més a més, és en 3D. 
  • "Rath, la lleona". L'Aina ens ha explicat que la Rath té 3 filles que al principi no tenen nom. Per això la Rath es fa un embolic a l'hora de cridar-les. Després els hi posa nom i ho acaba solucionant. Li ha semblat molt divertit.
  • "Seguint el vostre cervatell". L'Ona ens ha explicat que aquest conte explica un incendi en un bosc que fa que fugin tots els animals. Només quan el foc se'n va els animals tornen a sortir... Diu que aquest moment és moooolt bonic!
Esperem que ens feu cas i els agafeu ben aviat per llegir! 

Molt aviat penjarem les recomanacions de la resta d'alumnes de 1r


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada