dilluns, 28 de setembre del 2015

EL TIGRE DE SUMATRA JA HA ARRIBAT A LA CLASSE DE 1r A

Els nens i nenes de 1r A hem triat el nostre animal d'aula i enguany serem el Tigre de Sumatra. Durant el curs anirem fent l'estudi de les característiques d'aquest animal i en alguns casos també demanarem ajuda a casa. 
A continuació us presentem algunes de les característiques del Tigre de Sumatra perquè us en podeu fer una idea. Fins aviat!


NOM: Tigre de Sumatra– Panthera tigris sumatrae (mamífer).

DESCRIPCIÓ: Els mascles mesuren de mitjana 2,30m del cap a la cua i pesen uns 120 kg . Les femelles mesuren 2,20m, i pesen al voltant de 90kg. Les seves ratlles són més primes que les d'altres subespècies de tigres, i tenen una barba o cabellera més desenvolupada, sobretot en el cas dels mascles. La seva petita grandària els permet moure’s més fàcilment per la jungla. A més, tenen una membrana entre els dits de les potes, que en estendre-les, els converteix en uns nedadors molt ràpids.

QUÈ MENJA: És carnívor, l'alimentació d'un tigre depèn del lloc en el qual viu i de l'abundància de preses ja que és un caçador nocturn de senglars i cérvols, però de vegades també aus, peixos o fins i tot cocodrils .

HÀBITAT: Viuen tant en els boscos de les planes i terres baixes com en els de muntanya, així com en moltes àrees no protegides . Només al voltant de 400 habiten les reserves i parcs nacionals, mentre que la resta està distribuït en àrees que l'avanç de l'agricultura destrueix ràpidament. 

MOTIU D’EXTINCIÓ: La causa principal és la destrucció del seu habitat. A més, les reserves tampoc són segures perquè pateixen les incursions dels furtius i traficants de pells, que maten diversos tigres cada any . 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada