divendres, 19 de febrer del 2016

Taller HISTÒRIES DE JOGLARS!

Durant la setmana cultural ha visitat la nostra escola la Cleta, una joglar guitarrista molt divertida provinent de l'Edat Mitjana.
La Cleta ens ha explicat la feina que realitzaven els trobadors i els joglars a aquella època. Els trobadors escrivien històries la mar d'interessants, moltes basades en aspectes històrics i d'altres fantàstiques o inventades. Els joglars, en canvi, relataven aquestes històries a la cort, sovint amb un acompanyament musical. D'aquesta manera, informaven i entretenien a tothom qui els podia escoltar. 
Així, la Cleta ens ha explicat un "exemplum" medieval, és a dir, una història molt entretinguda titulada "La paràbola del rei nu", que ens ha fet reflexionar i aprendre bona lliçó: hem après que és molt important ser sincers i no dir mentides, perquè no dir la veritat pot acabar molt i molt malament! Ha sigut molt divertit escoltar la Cleta recitar, en vers, tota la història. I és que els joglars sovint utilitzaven la poesia en els seus recitals. A més a més, mentre ens l'explicava, ens ha anat disfressant dels protagonistes de la història i ens ha demanat que l'ajudéssim a realitzar el seu espectacle. Ens ha agradat molt, això!
Després d'escoltar la història ens ha demanat ajuda per ordenar unes fotografies del conte que, sense voler, se li havien desordenat. Quin cap, aquesta Cleta! Així que ens hem posat mans a l'obra i em retallat, ordenat i enganxat totes les fotografies seguint la seqüència temporal de la història del rei nu.



Tan de bo ens torni a visitar, la Cleta, ben aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada