dimarts, 2 de novembre del 2021

PROJECTE: EN QUÈ S'ASSEMBLEN I EN QUÈ ES DIFERENCIEN ELS ANIMALS DEL MON?

Salutacions, famílies!

Els nens i nenes de 2n han estat realitzant un projecte de treball per investigar en què s'assemblen i en què es diferencien tots els animals del món.

Porten ja moltes sessions de treball i ja han extret moltes conclusions. A hores d'ara, estan arribant ja a la finalització del projecte.

A les darreres sessions del treball del projecte, les mestres de medi dels nens i nenes de 2n han volgut oferir-los la possibilitat de fer ús de tots els seus nous coneixements per a resoldre diversos reptes, a mode de jocs repartits en 5 estacions diferents. A continuació teniu l'explicació de cada estació de joc:

·        Estació 1: Els llibrets dels animals invertebrats.

Els nens i nenes disposen d’una pila de cartes. Cada carta té una imatge i un escrit que recull alguna de les característiques d’un dels grups d’animals vertebrats treballats a la classe (ocells, peixos, mamífers i rèptils).

Es posen totes les cartes en una pila amb les imatges cap a munt. Rotativament, cada nen/a agafa una carta i la llegeix i, entre tots, la classifiquen en un grup o en un altre (ocells, peixos, mamífers i rèptils). En classificar totes les cartes es poden unir amb una anella confeccionant un petit llibret. 

        


         Estació 2: Classificació dels animals.

Els nens i nenes disposen d'un llibre amb diferents pàgines en què han d’anar classificant imatges d’animals segons la manera com neixen (ovípars o vivípars), segon la manera com es desplacen (aeris, terrestres i aquàtics), segons la seva alimentació (herbívors, carnívors i omnívors) i segons si tenen o no esquelet (vertebrats i invertebrats).


 
Estació 3: És veritat?

La proposta consisteix en la lectura de tot un seguit d’oracions sobre els animals. Els nens i nenes les han d'anar llegint i dient si són certes o no són certes, encerclant en cada cas la paraula SÍ o la paraula NO al costat de cada afirmació. 


Estació 4: Troba i rectifica l’error.

La proposta consisteix en la lectura de tot un seguit d’oracions errades que parlen sobre els animals. A cada oració els nens i nenes han de detectar la paraula errònia, ratllar-la i proposar una alternativa que transformi l’oració en una afirmació correcta.   


Estació 5: Tot queda en família.

Es presenta als nens i nenes tot un seguit d’imatges plastificades d’animals de granja i tot un seguit de cartellets amb els seus noms. Treballant en grup, han d’agrupar les fotografies en grups de 3, formant la família complerta (per exemple: porc, truja i garrins) i, posteriorment, adjuntar el nom de cada animal a cada imatge.

 

Ha estat una manera ben divertida de repassar tot allò après al llarg del projecte.

dimarts, 26 d’octubre del 2021

ANEM AL CAIXAFORUM!

Benvolgudes famílies de cicle inicial,

El passat dimecres 20 d'octubre els i les alumnes de primer i segon van anar a Barcelona per gaudir d'una audició musical al CaixaForum. L'audició es titulava "El col·leccionista de paisatges i els hi va encantar! Vam poder gaudir de la música en directe d'un piano, un violí, un violoncel, una flauta travessera i un clarinet. També van veure danses, malabars i ombres xineses. Un veritable gaudi pels nostres ulls i orelles. 

A continuació teniu un recull de fotografies de la jornada. Esperem que us agradin. 


Cliqueu aquí per veure les fotografies. 




dissabte, 9 d’octubre del 2021

ANEM AL MONTSENY!

Benvolgudes famílies de primer,

Aquí us volem mostrar un recull de fotografies de la nostra primera sortida aquest curs. Com ja sabeu, estem treballant la tardor i quina millor manera de fer-ho que descobrir el bosc del Montseny en aquesta estació. El viatge d'autocar va ser llarguet però va anar molt bé. Quan vam arribar vam esmorzar i després una monitora ens esperava per fer una ruta circular de dues hores pel Parc Natural del Montseny. El primer que vam descobrir és el significat de Parc Natural i la importància de protegir aquests espais i les normes a seguir quan l'estem visitant. Un cop endinsats en el bosc vam veure plantes verinoses, bolets, alzines, roures, glans, pinyes rosegades per ratolins i esquirols, castanyes i moltes coses més. Vam descobrir d'on prové el suro que tenim a la classe, ja que vam veure alzines sureres i ens van ensenyar fotografies de com extreuen el suro de l'arbre. 

Al finalitzar ens vam emportar un trosset de bosc en un record en forma de paper que ens van regalar. Vam haver de fer un collage amb els diferents colors del bosc a la tardor. Quins artistes!

Ens ho vam passar pipa! Que bonic és el bosc a la tardor!

Cliqueu aquí sobre per veure la resta de fotografies.

dimecres, 6 d’octubre del 2021

LA TARDOR

Els i les alumnes de primer estan treballant la tardor. Quina estació tan bonica!

A l'aula tenim un raconet amb cosetes de la tardor que ells i elles estan portant. Ja tenim un munt de coses: fulles de diferents colors, castanyes, moniato, caqui, glans, pinyes, caragol, nous, cireretes de pastor, etc. I com que estem a primer i estem aprenent a llegir i a escriure hem confeccionat amb plastilina paraules relacionades amb la tardor. Mireu que boniques han quedat! 


Cliqueu a sobre per veure totes les imatges.

dijous, 1 de juliol del 2021

BON ESTIU!!

Hola pirates, peixos, girafes, buscapistes i famílies!

Hem arribat a final de curs!!! Un curs ple d'estones especials, emocions i records que de ben segur ens guardarem per sempre! Ha estat un plaer compartir aquest any entre tots i totes, oi? 

Esperem que hagueu gaudit molt del curs, tant com ho hem fet nosaltres!

Us deixem unes recomanacions d'estiu que de ben segur us agradaran molt! :)

Una gran abraçada! 

Equip de Cicle Inicial



Arribem al final de curs!

 Hola pirates, peixos, girafes, buscapistes i famílies!

Després d'un any especial i diferent, arribem a final de curs. Hem gaudit d'un molt bon dia fent diferents activitats: remullada, patinets, xanques i malabars. Hem passat una estona molt divertida!!

Més tard hem pogut gaudir d'un gelat per refrescar-nos en un dia tan calurós.

Un dia per recordar!

FEU CLIC AQUÍ PER VEURE LES FOTOGRAFIES.



divendres, 18 de juny del 2021

Cicle incial marxem de sortida esportiva!

Hola pirates, peixos, girafes, buscapistes i famílies!

El passat dijous Cicle Inicial va marxar d'excursió esportiva per Sant Boi. Era tota una sorpresa pels nens i nenes i en arribar a la zona on es va desenvolupar l'activitat es van trobar 4 estacions: una amb patinets, una altra amb el joc del paracaigudes, una altra amb pilotes i cordes i l'altra amb estructures de parc (gronxadors, tobogan, anelles, etc.) En arribar, primer de tot vam esmorzar i després cada grup-classe va anar passant per les quatre estacions, sempre acompanyats d'un polvoritzador d'aigua per fer més suportable la calor. El resultat va ser el previst: s'ho van passar pipa!

Quan ho repetim?

Mestres de Cicle Inicial






Per veure totes les imatges cliqueu aquí

dijous, 3 de juny del 2021

 SORTIDA FINAL DE CURS A OCIO AVENTURA SITGES


Hola famílies del Buscapistes ,

Avui ha sigut un día molt especial. Hem fet una sortida final super divertida, refrescant i ens ho hem passat molt bé. Els infants han gaudit molt de totes les activitats . Hem arribat molt cansats però ha valgut la pena, de veure'ls tan somrients. Aquí podreu veure una mostra de algunes de les activitats que hem fet. Espero que us agradin !!



CLIQUEU AQUI PER VEURE MÉS FOTOS.



dimecres, 26 de maig del 2021

COLÒNIES DE 2n a La Ruca

 HOLA famílies dels Buscapistes:


Els dies 12,13 i 14 de maig, vàrem anar la majoria de la classe de colònies a una magnífica casa de colònies que es diu La Ruca.

Aquest dies els nens i nenes han pogut fer un munt de coses interessants. El primer dia els infants van poder descobrir les seves habitacions on compartirien aquests dies amb alguns dels seus amics. Estaven molt il·lusionats de poder dormir amb lliteres i amb els seus companys. Van desfer la motxilla  i després del primer dinar van fer una petita excursió a la Bassa. Mentre caminaven la Verònica , que era la seva monitora, els va anar explicant coses molt interessants de la flora i la fauna dels voltants de la casa. Després de sopar , van fer el primer joc de nit, on van tenir que anar a buscar unes pistes enmig del bosc i després muntar un mapa que ens serviria pel dia següent poder trobar una cabana molt particular. També van recollir romaní , per després poder fer uns saquets aromàtics , que es van emportar a casa.

A la tarda, van fer diferents jocs de cooperació i van tenir una sorpresa ! Ens va venir a visitar un senyor que portava aus rapinyaires. Es va explicar coses molt interessants i finalment van poder tocar un.

Després de sopar, també vàrem fer un joc de nit que es deia " La Bandera". Els va costar dormir una mica , però estaven molt cansats i de seguida es van adormir.

Al dia següent, i ja l'últim, després d'esmorzar, tots els infants van recollir les coses i seguidament van fer esports d'aventura: escalar un arbre, pujar amb caixes i tir a l'arc. Els nens i nenes s'ho van passar molt bé.

Finalment, després de dinar, vàrem pujar a l'autocar, on la majoria dels buscapistes  es van posar a dormir.

Com cada cop que anem,  LA RUCA, ens tracta i ens cuida super bé.

Gràcies Marc , Verònica i la resta de monitors per fer-nos passar uns dies tan fantàstics.


CLICA PER VEURE MÉS FOTOS





dilluns, 26 d’abril del 2021

Sant Jordi al Cicle Inicial

 Hola pirates, peixos, girafes, buscapistes i famílies!

El passat 23 d'abril vam celebrar Sant Jordi fent un munt d'activitats diferents. Al matí vam fer l'acte dels Jocs Florals en el qual tots els nens i nens del cicle van rebre un gran reconeixement per tot l'esforç dedicat. A 1r, participaven amb una frase il·lustrada i a 2n amb un poema i un cal·ligrama. Alguns d'ells van rebre un premi per fer unes feines magnífiques!

Després vam continuar el dia treballant la llegenda i fent agunes manualitats. Va ser un dia ben especial!

Clicant al següent enllaç trobareu les fotos de la diada: 

FOTOS SANT JORDI 



dissabte, 27 de març del 2021

Cicle inicial marxem de sortida al CRAM!

Hola pirates, peixos, girafes, buscapistes i famílies!

El passat dimecres 24 vam fer una sortida al CRAM i va ser moooolt divertida! Vam aprendre què fan allà, per què és important no llençar brossa al mar i reciclar molt bé, vam fer un rescat d'una balena i un dofí i vam veure tortugues que porten al CRAM un temps: la Massagran i la Casimiro. 

Després, vam anar a dinar al Parc Nou i vam poder jugar una estona. 

Ha estat una sortida molt i molt divertida i hem après un munt de coses sobre el medi marí! 

FEU CLIC PER VEURE LES FOTOS DE LA SORTIDA:

FOTOS 1RA PIRATES

FOTOS 1RB PEIXOS

FOTOS 1RC GIRAFES

FOTOS 2N BUSCAPISTES












dimecres, 17 de febrer del 2021

Som escola verda!

 Hola pirates, peixos, girafes i famílies!

Els nens i nenes de primer hem estudiat els diferents materials i les seves propietats a medi. A més, hem treballat amb profunditat la importància de LES 3 R: Reduir, Reuitilitzar i Reciclar!

Hem fet diferents activitats per aprendre a reciclar bé i a reutilitzar objectes!

FOTOS LES 3R



diumenge, 14 de febrer del 2021

Carnaval, carnaval!

  Hola pirates, peixos, girafes, buscapistes i famílies!!

Aquesta setmana hem celebrat el tan esperat CARNAVAL!

A cicle inicial hem gaudit molt del procés de crear petits complements per fer de les nostres vestits, disfresses úniques.

A 1rA ens hem convertit en els pirates i les pirates de les estrelles!

A 1rA hem estat peixos irisats preciosos!

A 1rC érem girafes... però si que podíem ballar!

A 2n ens vam convertir en la Pepa i el Max i vam buscar pistes arreu amb les nostres lupes!

A més, durant la setmana hem seguit les consignes del Rei Carnestoltes, sempre tan especials. I el divendres els nens i nenes de 6è ens van oferir una gran batucada!

Quina gran setmana hem passat!

Aquí teniu unes fotos del gran dia.

FOTOS CARNAVAL CICLE INICIAL




A cicle inicial gaudim de la setmana cultural!

 Hola pirates, peixos, girafes, buscapistes i famílies!!

Aquests dies hem gaudit d'una setmana molt especial: la SETMANA CULTURAL!!

Hem fet diferents tallers: mates, català, castellà, educació física, música i plàstica. Tots han estat relacionats amb EL MÓN DELS CONTES. Hem gaudit moltíssim durant tota la setmana, ha estat molt i molt divertit!

A més, vam anar a la muntanyeta a fer una Karmesse, un tipus de gimcana. Estava relacionada amb els contes que ja sabíem, i també vam conèixer de nous. Ens va encantar!

Aquí teniu unes fotos de les diferents activitats:

FOTOS SETMANA CULTURAL A CICLE INICIAL

FOTOS KERMESSE CICLE INICIAL



dilluns, 8 de febrer del 2021

Racons del 2n trimestre

 Hola pirates, peixos, girafes i famílies!

Els nens i nenes de primer hem canviat els racons de mstemàtiques i català per aquests trimestre i, després de provar-los podem dir que són molt divertits! Aquí teniu algunes fotos:



RACONS 1R SEGON TRIMESTRE

diumenge, 7 de febrer del 2021

Mesurem!

 Hola pirates, peixos, girafes i famílies!

A primer hem aprés a mesurar utilitzant diferents materials: 

- Cintes mètriques

- Rotuladors

- Escuradents

- I fins i tot el nostre cos!

Ha estat molt divertit!

AQUÍ TENIU ALGUNES FOTOGRAFIES



dissabte, 23 de gener del 2021

ELS BUSCAPISTES I ELS DILEMES DE MOBILITAT I SEGURETAT

 Hola famílies i buscapistes:

Aquesta setmana ens ha tornat a visitar el Xavi i aquest cop ens ha fet un taller sobre els dilemes de mobilitat i seguretat que podem tenir a la vida quotidiana amb accions que poden ser molt perilloses i que podem pensar que no ho són.


Primer ens ha explicat un conte, d'uns nens i un ogre  i després, ens ha projectat un curt que es deia la "Maleida pilota". Ha estat una estona molt interessant on hem pogut coses ben interessants.

Gràcies Xavi perquè sempre ens fas passar una bona estona.


CLIQUEU PER VEURE TOTES LES FOTOS



dilluns, 11 de gener del 2021

Tornem amb molta diversió!

 Hola pirates, peixos, girafes, buscapistes i famílies!

A cicle inicial hem gaudit molt de la tornada després de les vacances. Ha estat un dia en què hem rememorat els bons moments que hem viscut durant aquests dies amb la família i, a més, hem explicat què ens han portat el Pare Noel i els Reis Mags.

Per acabar un dia rodó, hem estat jugant amb els companys i companyes de classe amb algunes de les noves joguines. Què divertit!

FOTOS DE LA TARDA AMB JOGUINES



dissabte, 2 de gener del 2021

DESCOBERTA DEL RIU LLOBREGAT!


A finals d'aquest trimestre la classe de 2n hem anat d'excursió al Riu Llobregat. Molts hem anat moltes vegades a donar un tomb, anar amb bicicleta o simplement per passar una estoneta.

En aquesta excursió hem anat a estudiar i observar el riu . Hem mesurat el riu amb passes, hem mirat com està l'aigua del riu olorant-la i mirant-la amb lupa i hem observat els animals que hi viuen amb uns prismàtics. Ha estat una sortida en què hem après molt i ens ho hem passat molt i molt bé! 

Ens ho hem passat molt bé!! 

Cliqueu a l'enllaç i podreu veure totes les fotos.

AQUÍ TENIU LES FOTOS DE L'EXCURSIÓ