dimarts, 2 de novembre del 2021

PROJECTE: EN QUÈ S'ASSEMBLEN I EN QUÈ ES DIFERENCIEN ELS ANIMALS DEL MON?

Salutacions, famílies!

Els nens i nenes de 2n han estat realitzant un projecte de treball per investigar en què s'assemblen i en què es diferencien tots els animals del món.

Porten ja moltes sessions de treball i ja han extret moltes conclusions. A hores d'ara, estan arribant ja a la finalització del projecte.

A les darreres sessions del treball del projecte, les mestres de medi dels nens i nenes de 2n han volgut oferir-los la possibilitat de fer ús de tots els seus nous coneixements per a resoldre diversos reptes, a mode de jocs repartits en 5 estacions diferents. A continuació teniu l'explicació de cada estació de joc:

·        Estació 1: Els llibrets dels animals invertebrats.

Els nens i nenes disposen d’una pila de cartes. Cada carta té una imatge i un escrit que recull alguna de les característiques d’un dels grups d’animals vertebrats treballats a la classe (ocells, peixos, mamífers i rèptils).

Es posen totes les cartes en una pila amb les imatges cap a munt. Rotativament, cada nen/a agafa una carta i la llegeix i, entre tots, la classifiquen en un grup o en un altre (ocells, peixos, mamífers i rèptils). En classificar totes les cartes es poden unir amb una anella confeccionant un petit llibret. 

        


         Estació 2: Classificació dels animals.

Els nens i nenes disposen d'un llibre amb diferents pàgines en què han d’anar classificant imatges d’animals segons la manera com neixen (ovípars o vivípars), segon la manera com es desplacen (aeris, terrestres i aquàtics), segons la seva alimentació (herbívors, carnívors i omnívors) i segons si tenen o no esquelet (vertebrats i invertebrats).


 
Estació 3: És veritat?

La proposta consisteix en la lectura de tot un seguit d’oracions sobre els animals. Els nens i nenes les han d'anar llegint i dient si són certes o no són certes, encerclant en cada cas la paraula SÍ o la paraula NO al costat de cada afirmació. 


Estació 4: Troba i rectifica l’error.

La proposta consisteix en la lectura de tot un seguit d’oracions errades que parlen sobre els animals. A cada oració els nens i nenes han de detectar la paraula errònia, ratllar-la i proposar una alternativa que transformi l’oració en una afirmació correcta.   


Estació 5: Tot queda en família.

Es presenta als nens i nenes tot un seguit d’imatges plastificades d’animals de granja i tot un seguit de cartellets amb els seus noms. Treballant en grup, han d’agrupar les fotografies en grups de 3, formant la família complerta (per exemple: porc, truja i garrins) i, posteriorment, adjuntar el nom de cada animal a cada imatge.

 

Ha estat una manera ben divertida de repassar tot allò après al llarg del projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada