divendres, 31 de gener del 2014

2n B: DIA DE LA PAU 2014.

Bona tarda a tothom!

El dia 30 de gener vam celebrar a l'Amat Verdú el dia escolar de la no violència i de la pau 2014.

Aquest curs els nens i nenes de 2n B hem estat estudiant la figura de Nelson Mandela, important per haver lluitat a favor de la llibertat i la igualtat de drets de totes les persones.

Hem parlat sobre tot allò que Nelson Mandela volia pel seu país, així com tot allò que rebutjava fermament.

De la mateixa manera, els nens i nenes de la classe dels tarsers filipins hem decidit quins valors volem aconseguir a la nostra escola i al món que ens envolta, i quines coses rebutgem per complert.

Després, ho hem plasmat tot a unes fitxes i uns murals.



dimarts, 21 de gener del 2014

2n B: ART ABSTRACTE I EMOCIONS.

Els nens i nenes de segon B hem après fa poc que l'art és una magnífica manera d'expressar les nostres emocions. 

L'alegria, la tristesa, l'amor, la por, el neguit... són estats d'ànims que els artistes sovint reflecteixen a les seves obres.

Tant la música com la plàstica són un mitjà meravellós per a expressar sentiments.

A la classe, hem volgut posar en pràctica aquest concepte mitjançant la pintura abstracta.

Voleu veure alguna mostra?




Amor

Empipament

Alegria

Neguit

diumenge, 19 de gener del 2014

2n A i B: LA POLICIA LOCAL ENS VISITA.

Hola a tots i a totes!
Segurament ja us ho hauran explicat els vostres fills i filles: dijous passat ens va visitar la policia local!
Així és... dos policies locals molt amables van visitar-nos a classe i van fer als nens i nenes una interessantíssima classe d'educació viària.
Els van ajudar a fer memòria de moltes de les coses que ja sabien des de P5 i, alhora, els van ensenyar coses noves. Els van ajudar a reflexionar sobre molts aspectes importants en la seguretat viària:
- La importància de ser bons vianants, respectant les normes de circulació en tot moment.
- La necessitat de recordar aspectes claus com: caminar sempre per la vorera, fer servir el pas de vianants i els semàfors si volem travessar la calçada, tenir els ulls ben oberts i mirar a totes bandes sempre que ens apropem a zones transitades per vehicles (calçades, zones d'entrada i sortida de vehicles, etc.).
- La importància de fer ús sempre i sense cap excusa de la cadireta i el cinturó de seguretat al cotxe
- Les normes bàsiques de civisme i respecte en l'ús dels autobusos públics (sempre entrar per a porta del conductor, saludar, seure de final a principi i de finestra a passadís, parlar en veu baixa, sol·licitar la parada amb antelació, etc.)
I no només els van ajudar a fer tot això a la classe, sinó que també ens van acompanyar en una visita pel barri, durant la qual van poder posar en practica tot allò après. Voleu veure algunes fotos? Aquí les teniu!




diumenge, 12 de gener del 2014

2n: NADAL A L'ESCOLA.

Salutacions a tothom!
Després de les vacances de Nadal ens trobem ja començant el segon trimestre d'aquest curs escolar 2013 - 2014. El temps passa volant, oi?
Voldríem, per començar el trimestre, recordar tots els moments màgics que vam viure al final del trimestre passat, justament abans de començar les vacances de Nadal.
Ja sabeu que el Nadal és una època de molt de treball a l'escola, però també de molts bonics moments que vivim curs rere curs amb molta il·lusió.
Aquest curs hem pogut gaudir de moltes activitats interessants durant el Nadal. D'entre totes, podem destacar les següents:

Teatre en anglès: "Rudolph, the red nosed reindeer"
Aquest curs l'obra de teatre en anglès que venim gaudint durant els darrers anys ha tingut una temàtica nadalenca. Va ser molt divertida i vam poder practicar el nostre anglès mentre ens ho passàvem d'allò més bé.

La visita del Tió:
El Tió ens va visitar, com cada curs, també aquest Nadal passat. Des del primer dia els nens i nenes del cicle el van alimentar i, just abans d'acomiadar-nos d'ell, vam provar sort i vam intentar que ens obsequiés amb algun regalet. I ens vam alegrar molt en veure que ens agraïa tot el nostre esforç obsequiant-nos amb un divertit parxís.



La visita del Patge Reial:
Quina emoció vam sentir en rebre la visita del Patge Reial acompanyat del seu ajudant! Vam poder parlar una mica amb ells i entregar-li les nostres cartes de bons desitjos. Esperem que puguin fer-se realitat!


Manualitats nadalenques:
Ben entretinguts vam estar tot realitzant unes manualitats ben boniques relacionades amb el Nadal i l'hivern. Aquest curs els nens i nenes de cicle inicial van poder elaborar uns estels i uns ninots de neu ben bonics.


La postal amiga:
És ja tradició de l'escola que cadascuna de les classes del centre elabori i regali una postal nadalenca a una altra classe del col·legi. Tot plegat fa molta il·lusió, tant fer una manualitat per als nostres companys i companyes com, també, rebre-la d'ells.


La cantada de Nadales:
Els nervis sempre estan present durant la cantada de nadales. Els pares i mares, avis i altres familiars poden veure l'esforç que els nens i nenes del cicle fan per memoritzar totes les nadales, cançons i poemes que preparen per a la cantada. Tot i els nervis, creiem que va sortir molt i molt bé!


Quin Nadal més divertit i treballat vam passar!
Ara, a gaudir del segon trimestre que acaba de començar!
Fins aviat!